Stoumont

Algemene informatie

Dit jaar hebben we ons aanbod verbreed met een nieuw kampterrein: Stoumont! Wil je graag de grens over in de zomer en een fantastisch kamp beleven in het buitenland? Dan is Stoumont het perfecte kamp voor jou!

Midden in de Belgische Ardennen, omgeven door heuvels en bossen, ligt Stoumont. Het kampterrein is direct gelegen aan een rivier, een prachtige plek om even af te koelen als het weer het toe laat. De heuvels, bossen en het kampterrein bieden goede mogelijkheden voor de dagtocht, bosspelen en estafetteraces.

Verder staat er een spectaculaire survivaldag op het programma. Misschien verleg jij deze zomer je grenzen door een challenge-parcours af te leggen door de boomtoppen. Of ga je de boel vanaf het water verkennen tijdens het kajakken.

De dagtocht, de spellen en de survivaldag behoren allemaal tot de ingrediënten voor een fantastische week in Stoumont!

 

Postadres:

LCKV Jeugdvakanties kamp nr ....
P/a New Life Outdoor Activity Centre/Herberg Coocabane
Avenue Pierre Clerdent 14
4970 Coo/Stavelot
België

Let op: Verstuur post ruim op tijd. Het kan tot 2 weken duren voordat de post aankomt.

Terreinspecifieke tips

Elk kampterrein heeft zijn eigen charmes, tips and tricks. Heb je ook een tip? Laat het ons weten!

(Dag)tochten

 • Stafkaart Stoumont 1/2
 • Loop vanaf het kampterrein een klein stukje terug (links) richting de kano-stop. Bij de bunker ga je naar rechts. Dan kun je door die weg te volgen een tocht lopen van circa 1 uur.
 • Kennismakingstocht
 • Dagtocht

Spelbossen

 • Direct naast het kampterrein zit een vlak spelbos
 • Aan de overkant van de beek zit een spelbos dat geschikt is voor Frankensteiner/spooktocht. Overdag wordt er vaak hout gehakt, maar 's avonds is het een officieel wandelpad. Er is een pad dat mooi rondgaat, inclusief 2 routes voor jongens/meisjes apart. Route is ongeveer 45-60 minuten. Het bos is niet geschikt voor spelletjes (te steil). Je bereikt het bos door langs het kano- afstappunt te lopen en dan de eerste weg naar links te pakken (naar de spoorbrug). De wandelroute daarnaartoe is ca 20 minuten
 •  Het gebied Le Fa heeft een groot spelbos met afwisselend naald- en loofbomen. Het is groots (geschikt voor bijv The Hunt), maar wel 30 minuten lopen.

Bezienswaardigheden

Tips voor de adjudanten & koks

 • In Malmedy zitten diverse grote supermarkten dicht bij elkaar. Dit is circa 30 minuten rijden vanaf het kampterrein.
 • Postadres. Dit ligt op de weg naar Malmedy. In Coo recht tegenover het station: 50.39113,5.881257
 • Water kan getapt worden bij een boerderij in La Venne. Er hangen tuinslangen aan de muur. 50.400325, 5.848476
 • Rijd je terug via Weert? Dan heb je een stop bij de Burger King. Let goed op: de goedkoopste burger is een Whopper en die kost ruim € 4,- p.p. Check of je voeding/vrije besteding/kantinewinst dit toestaat. Plaats je daar een bestelling? Bel ze dan 30 minuten van te voren: 0495 632 754

 

Materiaal

Bekijk het materiaalboekje van Stoumont voor meer informatie over het materiaal op het terrein.

Terreinen