Wiltz

Algemene informatie

Wiltz is het ideale kampterrein voor de actievelingen onder ons. Het is een van de mooiste terreinen van LCKV Jeugdvakanties midden tussen de de bergen van de Luxemburgse Ardennen, aan een beek.

In een oude steengroeve, die letterlijk om de hoek ligt, bevindt zich het walhalla voor de ware survival liefhebber. Een outdoorcentrum verzorgt hier een survivaldag met spannende uitdagingen zoals abseilen, klimmen, schuifelen over een indianenbrug op 30 m hoogte, een trapezesprong vanaf een wiebelende 4 meter hoge paal, en kruisboog schieten. Gaaf toch zeker!

Wat er verder te doen is in Wiltz? Wat dacht je van een dagtocht door de Ardennen, gave spellen in de bossen rondom het kampterrein, relaxen in de kabbelende beek, een bezoek aan Luxemburg-stad of een treinentocht dwars door heel Luxemburg heen (met een trein die speciaal op het kampterrein stopt!). En 's avonds een gaaf nachtspel, een spetterend feest in de grote tent of gewoon met een dikke trui aan bij een kampvuur genieten van de koude, maar prachtige sterrenhemel. Te veel om op te noemen zodat je er gewoon maar eens moet gaan kijken.

 

postadres:

LCKV Jeugdvakanties kamp nr...
P/a Alphonse Wenkin
Ferme Saint Donat
L 9632 Alscheid
Luxemburg
Let op: Verstuur post ruim op tijd. Het kan tot 2 weken duren voordat de post aankomt

 

panorama_wiltz

Terreinspecifieke tips

Elk kampterrein heeft zijn eigen charmes, tips and tricks. Heb je ook een tip? Laat het ons weten!

(Dag)tocht

 • Stafkaart Wiltz
 • Eng huis/jagershutje: Loop tegenover het kampterrein de weg omhoog. Op de top staat een verlaten jagershutje. Vroeger lag de sleutel onder een steen. Tegenwoordig helaas niet meer.

Bezienswaardigheden

Tips voor de adjudanten & koks

 • De Knauf heeft goede wc's. Ook kun je daar verse vruchtensappen halen
 • Gas: alleen de blauwe flessen —> bij de Shell in Pommerloch
 • Accu’s opladen: Bij de VW-dealer in Wiltz. Hij laat ’s nachts niet op, dus ’s morgens brengen en voor 18.00u ophalen. Hij doet het gratis, maar wel even een kratje in return aan het einde van de week. Adres: 32 rte d'Erpeldange, 9518, Wiltz
 • Verkleedkleding/lampolie/diversen: Tegenover de Knauf (aan de andere kant van de weg) zit een winkel, een soort kruising tussen een Gamma en een Xenos. Hier kan je lampenolie vinden en de mooiste verkleedkleren! Hij heet 'Tom en Co'
 • Snoep/Chips/Kantinewaar: Fois Fouille, tegenover de Knauf.
 • Water: Niet meenemen vanuit Nederland, hier zit statiegeld op de flessen, kun je daar niet inleveren. Afspreken met het vorige kamp/opzet, zodat ze een voorraad klaar kunnen zetten
 • Brood: De bakker en de Lidl hebben hetzelfde brood, Lidl is dus goedkoper. Het zijn de grote broden die je zelf moet snijden. Wel voor 10.00u de bestelling doorgeven voor de volgende dag. Dit brood, blijft 2 dagen goed. Voorgesneden brood is na een half uur al niet meer te eten.
 • IJs: In de Delhaize in de Knauf in Pommerloch. Bij de visboer op het belletje drukken en lief vragen. Wel zelf een grote vuilniszak meenemen (leg standaard een rol in je bus). Het is schoon ijs, geen visijs. Is gratis
 • Douchen + wifi: Bij camping Kaul. Wifi is in het restaurant, wachtwoord: lavitaebella2016
 • Hout: Als je bij de Knauf doorrijdt (dus niet in de richting van het kampterrein maar de andere kant op) dan zit er in een bocht na nog geen kilometer een boer waar je voor €50,- een mooie stapel hout kan halen. Deze man spreekt Frans en Duits.
 • Oosters eten: Hou er rekening mee dat zaken als satésaus niet verkocht wordt in Luxemburg.

 

Materiaal

Bekijk het materiaalboekje van Wiltz voor meer informatie over het materiaal op het terrein.

Terreinen