Hoofdleiding

De hoofdleiding bestaat uit 2 en soms 3 personen. Ze heten HO, KC en DS. Deze afkortingen stammen uit de vroegere tijden en staan voor Hoofd Officier, Kamp Commandant en Derde Staflid. In de loop der jaren zijn de afkortingen echter de naam geworden.

De hoofdleiding is uiteindelijk verantwoordelijk dat alles op een kamp goed verloopt. In naam houdt de HO zich voornamelijk bezig met de deelnemers, chefs, sportknotsen en het programma, en richt de KC zich vooral op de koks, adjudanten en de financiën. De 2 functies overlappen elkaar echter in vele opzichten.

Met een aantal hoofdleiderscombinaties gaat een DS mee. Een DS draait één jaar mee met een hoofleidersduo als een soort stagiair. Als alles goed gaat kan hij of zij het jaar daarop zelf HO of KC worden.

Je wordt niet zomaar hoofdleider. Na voldoende kampervaring kun je tijdens kamp worden voorgedragen door de hoofdleiding. Ook kun je jezelf aanmelden. Het jaar erna doorloop je een DS-procedure. Als alles goed is verlopen, word je aan het einde van de procedure goedgekeurd door het bestuur als hoofdleider.

 

Nuttige documenten:

  • Richtlijn Bestellijst voor de algemene boodschappen

Staffuncties